- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr | 1500 |
Citronová šťáva | 100 |
Máslo čerstvé | 50 |
Med | 45 |
Česnek | 20 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
7 větviček rozmarýnu, sůl, mletý černý pepř,
Energetická hodnota celkem: 17494 kJ
Bílkoviny (g): 311,
Tuky (g): 289,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 137,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 4374 kJ
Bílkoviny (g): 77.8, Tuky (g): 72.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 34.3, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Prázdné kuře dobře opláchneme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Ze 2 větších šťavnatých citronů vymačkáme všechnu šťávu. Na plotně v kastrůlku při nízké teplotě ohřejeme šťávu, máslo, 4 čisté větvičky rozmarýnu, 2 stroužky lisovaný česnek a 3 PL medu. Dochutíme solí a pepřem. Kuře vložíme do pekáčku, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete. Kuře pečeme pěkně dozlatova za občasného potírání rozmarýnovou větvičkou s citronovou směsí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.