- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 20 |
Mrkev | 40 |
Petržel - kořen | 13 |
Hovězí svíčková | 100 |
špek | 8 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 140 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 40 |
Hotová jíška (v suchém stavu) | 2 |
Dochucovadla:
sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, ocet
Energetická hodnota celkem: 1138 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso omyjeme a prošpikujeme, dáme do papiňáku spolu se zeleninou a kořením. Zalejeme vodou a dáme vařit na cca 80 minut. Po uvaření necháme schladnout a vyndáme maso a koření, zbytek rozmixujeme. Nalijeme do hrnce, přidáme mléko a přivedeme k varu, přidáme jíšku (pokud dáte víc zeleniny tak není potřeba) a vaříme cca 5 minut. Vypneme a dochutíme solí, octem, popř.cukrem (podle chuti).
Komentáře je možné psát až po přihlášení.