- Autor: YuuiCZ
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet | 10 |
Masox (hotový výrobek) | 10 |
Kopr | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Energetická hodnota celkem: 1367 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 456 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zorvaříme kostku masoxu v mléce, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, a mecháme provařit alespon 4 minuty, mezitím necháme přejít varem kopr v octu, to vmícháme do omáčky z mléka, dosolíme dle chuti. Vhoné k bramborám i knedlíku + Vařené vejce na tvrdo
Komentáře je možné psát až po přihlášení.