- Autor: bobogle
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos | 180 |
Květák | 500 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 100 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, česnek, petržel
Energetická hodnota celkem: 2862 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1431 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 8, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V hrnci osmahneme cca dva stroužky česneku (kousky), podlijeme asi 2 dcl vody a vložíme růžičky květáku, vaříme do změknutí květáku, dle potřeby přiléváme další vodu ale tak aby ji na konci moc nezbylo. Když je květák měkký přilijeme k němu cca 1 dcl odtučněného mléka a rozmixujeme, přidáme nakrájenou petrželku. Lososa osmažíme na olivovém oleji spolu se snítkou tymiánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.