- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže | 480 |
Cibule | 60 |
Paprika červená | 100 |
Cuketa | 400 |
Červená řepa | 250 |
Olej olivový | 40 |
Smetana zakysaná 15% | 40 |
Česnek | 5 |
Parmezán 25% | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
bazalka, tymián, zázvor, sůl
Energetická hodnota celkem: 10531 kJ
Bílkoviny (g): 188,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 232,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2633 kJ
Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 22.8, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Den předem uvaříme řepu ve slané vodě s bobkovým listem a svazkem tymiánu(45-60 minut pode velikosti řepy).Těstoviny uvaříme dle návodu, vodu slijeme a těstoviny promícháme se lžící olivového oleje. Krůtí nebo kuřecí maso pokrájíme na kousky, okořeníme zázvorem a tymiánem. Papriku a cuketu nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno, řepu na kostičky asi 1 cm. Připravíme si bazalkové pesto: 4 lžíce olivového oleje + 1 lžíce zakysané smetany + stroužek česneku + 20 lístků bazalky + 40g parmezánu ... vše umixujeme do hladka. Na oleji orestujeme cibulku s tymiánem - až zesklovatí, přidáme červenou papriku a zarestujeme, přidáme maso a opět restujeme, nakonec přidáme cuketu a vše restujeme ještě asi 2 minuty, osolíme a promícháme, přidáme uvařené těstoviny a červenou řepu, promícháme a necháme prohřát. Vypneme vařič, přidáme pesto a důkladně promícháme. Jednotlivé porce na talíři ještě posypeme strouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.