- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 600 |
Cibule | 20 |
Olej olivový | 60 |
Rajčata | 750 |
Bujón extra silný Maggi (hotový výrobek) | 13 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Strouhanka | 45 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky skořice, 5 ks pepř celý, 1 ks bobkový list, 3 ks nové koření, 2 stroužky česneku, sůl, mletá pálivá a sladká červená paprika, mletý černý pepř, 1 PL majoránka / 1 svazek petrželka
Energetická hodnota celkem: 13813 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 300,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 137,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 3453 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 34.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nadrobno posekanou cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme a spolu s bobkovým listem přidáme k cibuli. Přilijeme vývar a přikryté asi 30 minut vaříme. Maso dáme do mísy. Petrželku posekáme a uhněteme s vejci, strouhankou, česnekem a masem. Osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z masa vytvarujeme asi 20 kuliček a osmažíme je dozlatova 4 lžících oleje. Omáčku osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Kuličky vložíme do omáčky a ještě 10 minut zahříváme pod bodem varu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.