- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Hovězí maso přední průměr | 500 |
Žampiony | 300 |
Cibule | 150 |
Anglická slanina | 40 |
Dochucovadla:
Masox, sůl, pepř, hořčice, kmín
Energetická hodnota celkem: 5848 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 101,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ
Bílkoviny (g): 19.4, Tuky (g): 20.2, Sacharidy (g): 4.8, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky (jakkoliv nevzhledné), osolíme, opepříme a pomažeme z obou stran hořčicí. Sádlo rozehřejeme a maso na něm necháme zatáhnout. Potom přisypeme cibuli. Až zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony. Necháme je pustit vodu, potom přilijeme horkou vodu z konvice, přidáme kmín, Masox, lžíci hořčice a necháme dusit. Když je maso měkké, omáčku dle potřeby zahustíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.