- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - kořen | 80 |
Mrkev | 150 |
Vepřová pečeně libová | 500 |
Olej olivový | 3 |
Máslo čerstvé | 30 |
Česnek | 40 |
Pór | 50 |
Cibule | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 4572 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vepřovou pečení okořeníme. Zeleninu pokrajíme na malé kostičky, cibuli a pórek na tenká kolečka, okořeníme, přidáme máslo a promícháme.. Do pekáče dáme alobal, trochu oleje, nasypeme zeleninu, zalijeme trochou vody (tak, aby se nevylila z alobalu), navrch dáme pečeni, druhým pekáčem zavřeme a dáme do trouby na dvě až dvě a půl hodiny na 200 stupňů. Během pečení 2x-3x zkontrolujeme, přelijeme maso výpekem. Potom maso vyndáme a necháme 15 minut stát. Zeleninu s výpekem přendáme do hrnce, přidáme trochu másla, trochu vody a necháme provařit tak dlouho, dokud šťáva nemá požadovanou hustotu. Podáváme s vařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.