- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 200
- Uživatelský recept
- Porce: 44.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 250 |
Rajský protlak | 100 |
Paprika bílá | 500 |
Cibule | 500 |
Mrkev | 500 |
Cuketa | 1000 |
Kukuřice cukrová | 200 |
Ananas kompotovaný | 350 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 |
Sůl | 2 |
Sójová omáčka | 100 |
Papričky chilli | 15 |
Česnek | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
1 lžička mletého chilli, nebo 1 celá chilli paprička, 100 ml. sojové omáčky, 1 lžička soli a cukru, (3 ks masox nemusí být)
Energetická hodnota celkem: 15650 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 253,
Sacharidy (g): 316,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 210,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 356 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Veškerou zeleninu na kostky, ananas také na kostky. Na oleji dusíme postupně od nejtvrdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše cca,30 min.), nakonec přidáme konzervy (ananas i s nálevem a kukuřici bez nálevu) a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C). 11 sklenic od omáček á)350 g., počítáno 4 porce na skleničku = 500 g. masa.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.