- Autor: Aranka86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 220 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mouka pšeničná bílá | 15 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
paprika mletá pepř sůl
Energetická hodnota celkem: 2293 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuřecí stehna stáhnout z kůže, uvařit pomalu v 1 litru vody do měkka. Obrat maso a vodu dát stranou. Cibuli nakrájet na jemno a dát ji zlehka osmahnout na 1 PL oleje, když zesklovatí, přidám tenký plátek másla, až se začnou dělat malé bublinky kolem cibule, přidám 1 - 2 ČL hladké mouky. Přiliju vodu, ve které jsem vařila stehna, ne všechnu, postupně přilévám, aby omáčka moc nezřídla. Přisypu papriku, trochu pepře. Nechám provařit. Pak přidám mléko, pokud omáčka není dost hustá, mohu do něj rozšlehat ještě jednu ČL mouky. Když se omáčka spojila a nejsou v ní hrudky, přihodím obrané maso, společně vařím ještě asi 5 minut. Podávám s rýží, ale prý se to jí i s knedlíkem :D
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.