- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 1600 |
Mleté maso míchané průměr | 400 |
Slanina anglická | 20 |
Klobása papriková | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Máslo čerstvé | 80 |
Dochucovadla:
sůl, 10 kuliček nového koření, 3 rozdrobené bobkové listy a hojně zasypeme tymiánem
Energetická hodnota celkem: 12087 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 253,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 128,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2417 kJ
Bílkoviny (g): 17.4, Tuky (g): 50.6, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 25.6, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s na kostičky pokrájenou slaninou, klobásou a cibulí. Okořeníme mletým pepřem, osolíme přidáme 1-2 vejce. Připravíme cca) 20 ks středně velkých rajčat, skrojíme pokličku a vydlabeme dužinu. Vnitřek malinko osolíme. Naplníme rajčata připravenou směsí, přiklopíme "pokličkou", sepneme párátky. Na každé rajče dáme proužek másla, přidáme 10 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 rozdrobené bobkové listy a hojně zasypeme tymiánem a dáme do rozehřáté trouby 180 C přikryté, cca) na 25 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.