- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 900 |
Cibule | 300 |
Paprika červená | 150 |
Žampiony | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Slanina anglická | 100 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Vývar čirý | 300 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 900 |
Smetana zakysaná 15% | 160 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, paprika sladká, paprika sladká uzená, paprika pálivá, čerstvá hladkolistá petržel
Energetická hodnota celkem: 14473 kJ
Bílkoviny (g): 256,
Tuky (g): 132,
Sacharidy (g): 291,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 36.4, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Kližku odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli a papriku na kostičky, česnek a žampiony na plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme anglickou slaninu s cibulkou a čerstvě nadrceným pepřem. Až cibule zesklovatí, přidáme maso a zarestujeme. Přidáme 1 lžíci sladké papriky, 1 lžíci sladké uzené papriky a půl lžíce pálivé papriky, promícháme a zarestujeme, přidáme pokrájenou červenou papriku, česnek a žampiony a lžičku kmínu a dále restujeme. Osolíme a promícháme. Přidáme rajčata, vývar, promícháme a dusíme do měkka. Podáváme s rýží basmatti (příp. houskovým knedlíkem), každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.