- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 150 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Houby čerstvé průměr | 250 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3811 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 953 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Necháme zpěnit na oleji cibuli a přidáme na větší proužky nakrájené ryzce a kuřecí prsa. Osolíme, necháme opéct až maso i ryzce změknou. Zbytečně nemícháme, aby se nám houby nerozpadly. Po změknutí zalijeme smetanou na vaření a necháme chvíli povařit. Nezahušťujeme, nepřichucujeme, jelikož ryzce dají omáčce výbornou, nezaměnitelnou chuť. Podáváme s gnochi, rýží či těstovinami. I čerstvá křupavá bageta je k tomuto jídlu výborná. Množství hub v receptu je jen orientační. Čím víc-tím líp:-). Pokud máte ryzců dostatek, lze úplně vynechat maso, mňam!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.