- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Šunka vepřová průměr | 80 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 60 |
Strouhanka | 150 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, paprikové koření
Energetická hodnota celkem: 15285 kJ
Bílkoviny (g): 162,
Tuky (g): 231,
Sacharidy (g): 231,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 3821 kJ
Bílkoviny (g): 40.5, Tuky (g): 57.8, Sacharidy (g): 57.8, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 15.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Plátky kuřecích prsíček omyjeme, naklepeme a nasolíme. Poklademe po jednom plátku šunky a sýra a poté přeložíme. Aby kapsa držela pohromadě, opět trochu rozklepeme, nebo můžeme použít párátka či niť. Obalíme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka) a pozvolna smažíme přibližně 3 minuty z každé strany ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.