- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 300 |
Houby čerstvé průměr | 300 |
Cibule | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Bujón zlatý Maggi (hotový výrobek) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín drcený či mletý, bujon, nať na ozdobu
Energetická hodnota celkem: 2995 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 998 kJ
Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Plecko nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a drceným kmínem podle chuti. Pak cibuli nakrájíme na kostičky, houby pokrájíme na stejné kousky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, osmahneme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Pak podlijeme teplou vodou. Dusíme doměkka. Můžeme dochutit necelou kostkou bujonu. Ke konci rozmícháme v troše studené vody lžičku hladké mouky a zahustíme tak omáčku. Necháme provařit. Průběžně mícháme. Jako přílohu podáváme rýži. Zdobíme ji natí cibulky či pórku. (Omlouvám se za fotku. Fotila jsem večer a telefonem. Není to tak mastné, jen se leskne, nevím proč).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.