TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené plněné žampiony

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Žampiony300
vinná klobása200
Olej olivový5
Cibule10

Dochucovadla:

Sůl, pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 3045 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 24, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 761 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Žampiony očistíme, odlomíme jim nožičky a nakrájíme je na maličké kousky.Kloboučky zatím odložíme. Nadrobno nakrájíme cibulku. Vymáčkneme si vinnou klobásu ze střívka. Nasekáme čerstvý rozmarýn. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme nasekané žampiony. Podusíme doměkka. Necháme skoro vychladnout a přidáme maso z vinné klobásy, sůl, pepř a rozmarýn dle chuti. Touto směsí plníme kloboučky žampionů. Posypeme strouhaným sýrem. Vkládáme vedle sebe do máslem vymazané formy. Slabě podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě tak na 180°C do změknutí kloboučků. Podáváme se zeleninou nebo s pečenými bramborami v troubě. Na osobu počítáme podle velikosti 2-3 žampiony.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři