- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žampiony | 300 |
vinná klobása | 200 |
Olej olivový | 5 |
Cibule | 10 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3045 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 761 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žampiony očistíme, odlomíme jim nožičky a nakrájíme je na maličké kousky.Kloboučky zatím odložíme. Nadrobno nakrájíme cibulku. Vymáčkneme si vinnou klobásu ze střívka. Nasekáme čerstvý rozmarýn. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme nasekané žampiony. Podusíme doměkka. Necháme skoro vychladnout a přidáme maso z vinné klobásy, sůl, pepř a rozmarýn dle chuti. Touto směsí plníme kloboučky žampionů. Posypeme strouhaným sýrem. Vkládáme vedle sebe do máslem vymazané formy. Slabě podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě tak na 180°C do změknutí kloboučků. Podáváme se zeleninou nebo s pečenými bramborami v troubě. Na osobu počítáme podle velikosti 2-3 žampiony.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.