TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové kostky se zelím a sušenými švestkami (Ihnačák)

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř,1 lžička kmínu, 2 lžíce mleté sladké papriky, hladkolistá petržel

Energetická hodnota celkem: 8036 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 134, SAFA (g): 28, Cukry (g): 77, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1607 kJ

Bílkoviny (g): 25.2, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 26.8, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 15.4, Vláknina (g): 6.4, Sůl (g): 2.4

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme kmín a restujeme, dále přidáme kostky vepřového masa, opepříme a orestujeme ze všech stran do zlatova. Přidáme papriku, promícháme a podlijeme vínem, necháme odvařit. Přidáme švestky a zcezené zelí, promícháme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme s bramborovým knedlíkem, je možné použít i houskový knedlík nebo bramboráčky, dobrý je i bulgur, v originále doporučovali česnekovou topinku (ale osobně se mi k tomu pečivo moc nehodí). Každou porci dozdobíme čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou. Jídlo trochu připomíná polský Bigos, jen je mnohem jednodušší na přípravu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři