- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 300 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 50 |
Celer řapíkatý | 50 |
Petržel - kořen | 50 |
Cibule | 50 |
Pažitka | 30 |
Smetana zakysaná 12% | 40 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,majoránka, česnek, vegeta
Energetická hodnota celkem: 1805 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nakrájíme si na stejné malé kostičky polévkovou zeleninu - petržel, celer, mrkev, řapíkatý celer (poměr:1:1:2:1). 4-5 středních brambor nakrájíme také na kostičky. Propláchneme v hrnci vodou. Přidáme zeleninu. Zalijeme vodou, aby bylo vše jen zakryté. Přidáme sůl, trošku pepře a vaříme do změknutí. Pak odstavíme a pomocí děrované naběračky a lžíce vyndáme vedle na talíř mrkev a řapíkatý celer. Pak vše rozmixujeme na krém. Přidáme podle chuti sůl, pepř, majoránku, česnek, houbový prášek, event.vegetu a chvíli provaříme. Mezitím na troše oleje osmažíme dozlata proužky cibulky. Cibulku vyndáme bez oleje na ubrousek. Do hotové polévky dáme zpět vyndanou mrkev a celer. Promícháme. Nasekáme si pažitku. Na talíři zdobíme pažitkou, cibulkou a lžící sýru Almete nebo kysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.