TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborová krémová s cibulkou

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř,majoránka, česnek, vegeta

Energetická hodnota celkem: 1805 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 3, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nakrájíme si na stejné malé kostičky polévkovou zeleninu - petržel, celer, mrkev, řapíkatý celer (poměr:1:1:2:1). 4-5 středních brambor nakrájíme také na kostičky. Propláchneme v hrnci vodou. Přidáme zeleninu. Zalijeme vodou, aby bylo vše jen zakryté. Přidáme sůl, trošku pepře a vaříme do změknutí. Pak odstavíme a pomocí děrované naběračky a lžíce vyndáme vedle na talíř mrkev a řapíkatý celer. Pak vše rozmixujeme na krém. Přidáme podle chuti sůl, pepř, majoránku, česnek, houbový prášek, event.vegetu a chvíli provaříme. Mezitím na troše oleje osmažíme dozlata proužky cibulky. Cibulku vyndáme bez oleje na ubrousek. Do hotové polévky dáme zpět vyndanou mrkev a celer. Promícháme. Nasekáme si pažitku. Na talíři zdobíme pažitkou, cibulkou a lžící sýru Almete nebo kysané smetany.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři