- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 1000 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Dochucovadla:
grilovací koření, Masox, kmín
Energetická hodnota celkem: 9229 kJ
Bílkoviny (g): 196,
Tuky (g): 140,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2307 kJ
Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 16, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kosticky, jsou lepší větší kousky - měsíčky). Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přendáme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky nasypat i mezi maso. Podlejeme vodou asi do půlky výšky masa. Přikryjeme plech poklicí, kdo nemá, může použít alobal(Nebojte se horkého alobalu, lze z plechu odkrýt i holýma rukama, při krajích nepálí. Dělám to tak, mám vyzkoušeno.). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňu asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby se nám maso dodělalo a byla pěkná kůrčička. Během pečení poléváme vývarem z plechu. Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.