- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Olej palmojádrový, kokosový | 15 |
Tavený sýr 30 - 60% průměr | 60 |
Eidam 30% | 60 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Rajčata | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3403 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1702 kJ
Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Nastrouháme tvrdý sýr, natrháme bazalku, česnek utřeme se solí a přidáme tavený sýr a mléko. Vše smícháme dohromady. Na plátek masa položíme plátek šunky, sýrovo-bazalkovou náplň a zabalíme, maso zafixujeme pomocí párátek. Vložíme do zapékací mísy, potřeme olivovým olejem smíchaným se sušenou bazalkou, oreganem a pečeme v troubě. Rajčata nakrájíme na plátky, okořeníme a ke konci je naskládáme kolem masa do zapékací mísy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.