- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 800 |
Kuřecí stehno bez kůže | 600 |
Hermelín 45% průměr | 60 |
Jablka | 100 |
Vlašské ořechy | 30 |
Slanina anglická | 20 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, koření dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8492 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 177,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2123 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 44.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Stehna osušíme a vykroutíme horní kost. Vzniklý otvor naplníme kousky jablka, několika jádry ořechů, pokrájeným stroužkem česneku a špalíčkem sýra. Párátky, nebo jehlami, zajistíme, aby sýr nevytekl. Osolíme, okořeníme (pálvá paprika, grilovaný sýr, provensálské byliny). Na dno pekáčku dáme na hrubo pokrájenou cibuli a brambory na půlky, podlijeme vodou, posypeme provensálským kořením. Navrch poklademe naplněná stehna, na každé položíme plátek anglické slaniny nebo špeku. Upečeme do měkka – cca 1 hodinu. Rozdělíme na porce, můžeme přidat čerstvou zeleninu, a podáváme ................................................................................................................. dodatečně jsem dostala nápad, jak recept zjednodušit: do zapékací nádoby jsem na dno dala na osminky pokrájená jablka (na 4 porce asi 600 g, 1 paličku česneku (stroužky oloupané, rozpůlené), 4 vlašské ořechy na kousky ... na to 4 osolená a okořeněná stehna, na každé navrch plátek libové anglické ... lehce podlila vodou a dala péct (tedy odpadlo pracné plnění stehen, hermelín jsem vynechala), jako přílohu jsem dala br. kaši a červenou řepu ... ale bylo to skoro zbytečné, ta jablka s česnekem a ořechy jsou tak vynikající, že už nic dalšího by nebylo potřeba ... doporučuju vyzkoušet!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.