- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr | 1000 |
Máslo čerstvé | 20 |
Žampiony | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Hotová jíška (v suchém stavu) | 15 |
Dochucovadla:
majoránka, sůl
Energetická hodnota celkem: 9659 kJ
Bílkoviny (g): 193,
Tuky (g): 162,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2415 kJ
Bílkoviny (g): 48.3, Tuky (g): 40.5, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 19.3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, omyjeme. Žampiony nakrájíme na plátky. Na pekáče dáme na dno alobal- netrháme, necháme zbytek balení "viset" přes okraj. Do pekáče dáme kuře, pomažeme rozpuštěným máslem, vetřeme majoránku (nešetříme :-)), přisypeme žampiony, přidáme trochu vody a pekáč zakryjeme alobalem. Dáme do trouby a pečeme na 170°C asi 2 hodiny. Poté vyndáme, odstraníme alobal (jde normálně vytáhnout, nepřipaluje se) a vrátíme do trouby, aby se udělala kůrčička. Přilijeme ještě vodu a času polijeme a obrátíme kuře. Šťávu potom dle potřeby zahustíme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.