- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 40 |
Rajčata | 100 |
Paprika bílá | 100 |
Cibule | 80 |
Sádlo vepřové škvařené | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Vepřová kýta | 600 |
Párky debrecínské | 150 |
Brambory (syrové) | 700 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Dochucovadla:
červená paprika, kmín, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10213 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2553 kJ
Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 33.3, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 15, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, osolíme a posypeme moukou. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm osmažíme. Pak ho přesuneme do kastrolu. Na zbytku tuku na pánvi osmažíme cibulku, přidáme papriky a rajčata, přidáme červenou papriku, kmín a pepř, přilijeme trochu vody a když se začne vařit, přesuneme obsah pánve do kastrolu s masem. Necháme dusit. Když maso začne měknout, přidáme brambory a slaninu s párky, které jsme předtím vyškvařili na pánvi. Vaříme do změknutí brambor.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.