- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Špek | 40 |
Cibule | 80 |
Játra kuřecí | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Dochucovadla:
majoránka, kmín, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 4455 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1114 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 7, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme špek, a necháme trochu vyškvařit. Poté přidáme rozmixovaná játra a osmahneme. Zalijeme vodou, okořeníme (bez soli, jinak játra ztvrdnou!) a necháme vařit. Nakonec zahustíme dle potřeby a osolíme. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.