- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka schwarzwaldská | 100 |
špecle vařené | 500 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Máslo čerstvé | 10 |
Cibulka jarní | 20 |
Zelí bílé kysané | 300 |
Víno bílé suché | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5314 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 158,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1329 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Špecle povaříme 1 až 2 minuty v osolené vroucí vodě. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a máslo. Když se máslo rozpustí, přidáme na nudličky nakrájenou schwarzwaldskou šunku a krátce opečeme. Přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájenou na tenká kolečka, ochutíme lžičkou kmínu a opečeme dozlatova. Pak přidáme scezené kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Podlijeme suchým bílým vínem a ještě krátce podusíme. Do směsi přidáme horké scezené špecle a vše důkladně promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.