- Autor: tunkam
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Filé z tresky (mražené) | 300 |
Rajčata | 300 |
Paprika bílá | 150 |
Cibulka jarní | 150 |
Vejce celá průměr | 155 |
Olej olivový | 15 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, koření RYBY od Kotanyi
Energetická hodnota celkem: 3180 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ
Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 10.7, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
3 kostky filé 2 velká rajčata 2 papriky 2 jarní cibulky 3 vajíčka 1dcl odtuč. mléka "kapička" olivového oleje Kostky filé rozpůlíme, mírně osolíme a okmínujeme. Mezitím si na pánvi nahřejeme malé množství olivového oleje (stačí pol.lžička). Syrové filé vkládáme na rozehřátý olej necháme zatáhnout z jedné i druhé strany. Po zatáhnutí, pánev vypneme a necháme na pánvi zchládnout. Nakrájíme rajčata, papriky, cibulky asi na 1cm plátky. Polovinou nakrájené zeleniny vysypeme zapékací mísu, na ni položíme filé. Takto rozložené zasypeme kořením na Ryby. zasypeme zbytkem zeleniny. Vložíme do trouby na 25min. Poté zalijeme rozkvedlaným vajíčky s mlékem a solí. pečeme dalších cca 25min, než vajíčko nezezlátne. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.