- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 15 |
Tavený sýr 30 - 60 % - průměr | 60 |
Mléko odstředěné průměr | 125 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Rýže natural syrová | 30 |
Žampiony | 80 |
Brokolice | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1725 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brokolici a žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat. Rýži propláchneme pod vlažnou vodou. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě. Na rozehřátém oleji opečeme na čtvrtky pokrájené žampióny, osolíme, přidáme rýži, krátce osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a necháme dusit. Zelenou petrželovou nať a kerblík omyjeme, necháme okapat, nakrájíme najemno. Zvlášť na pánvi zahřejeme mléko, přidáme tavený sýr, necháme roztavit, doplníme sekanými bylinkami, osolíme a opepříme, doplníme brokolicí a necháme prohřát. Houbovou směs přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou petrželky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.