- Autor: cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 2500 |
Citrony | 300 |
Pomeranče | 600 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 20310 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 1168,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 1095,
Vláknina (g): 71,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 406 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 23.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 21.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni( 2 kg) oloupeme,pokrájíme na větší kusy,přidáme oloupané 3 citróny,3 pomeranče, lžičku skořice, hřebíček-5 ks, 1 dl vody. Vše povaříme do měkka a po vychladnutí rozmixujeme do hladké kaše. Do vzniklé kaše přidáme 1 kg cukru, 1 pektogel, přivedeme k varu, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, povaříme cca 5 minut, horké plníme do sklenic, otočíme víčkem dolů, po 5 minutách je otočíme a necháme je v dece pomalu chladnout. Místo pomerančů můžeme dát grep, marmeláda bude mít nahořklou, ale vyjímečnou chuť. Zvláštní chuť má kombinace citrón, pomeranč ,mrkev a červená řepa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.