- Autor: ya.nic
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 200 |
Česnek | 100 |
Krůtí stehno s kůží | 1000 |
Cibule | 500 |
Slanina anglická | 100 |
Víno bílé suché | 100 |
Olej olivový | 30 |
Mouka pšeničná bílá | 30 |
Masox šťáva pod maso (hotový výrobek) | 100 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 11066 kJ
Bílkoviny (g): 229,
Tuky (g): 135,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 63,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 3689 kJ
Bílkoviny (g): 76.3, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 41.7, SAFA (g): 21, Cukry (g): 18.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu. Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí, na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku. Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 175 - 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Přestože bylo maso po celou dobu pečení zakryté bude mít růžovou kůrku, bude odpadat od kosti, ale zůstane šťavnaté. Upečená stehna a karotku vyjmeme, maso vykostíme a uchováme na teple. Odstraníme větvičky rozmarýnu a výpek s cibulí a česnekem necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka. Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.