- Autor: mabis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Moravské uzené | 400 |
Dýně | 400 |
Cibule | 200 |
Česnek | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Brambory (syrové) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvý tymián (lze použít i sušený) - lze k jídlu přidat dresing ze zakysané smetany nebo jogurtu ochucený solí a pepřem případně bylinkami
Energetická hodnota celkem: 4870 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ
Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
dýni (muškátovou, máslovou nebo hokaido) vydlabeme a oloupeme a nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, uzené nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme do zapékací misky a smícháme, pokapeme olejem a osolíme opepříme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a čerstvý tymián, vše dobře promícháme, a dáme zapéct na 180°C do trouby na 30-45 minut - dokud nejsou všechny suroviny uvařené - první 3/4 času pečeme zakryté a občas promícháme, ale ne moc aby se dýně nerozmačkala
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.