- Autor: Martina112
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 500 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Parmezán 25% | 25 |
Olej olivový | 5 |
Slanina anglická | 30 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový ořech, skořice
Energetická hodnota celkem: 5085 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1271 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Půlku středně velké dýně hokaido umyjeme a vydlabeme, nakrájíme na menší kousky a dáme pect do trouby na 160° asi na hodinku. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme, osolíme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a jedno vajíčko. Postupně zapracováváme mouku. Těsto by mělo být mírně lepkavé. Vytvarujeme kuličky a vidličkou vytvoříme tvar gnocchi. Dáme do vařící, osolené vody a jakmile vyplavou na hladinu, tak jsou hotové. Ochutíme parmezánem a olivovým olejem. Já si přidala i opečenou libovou slaninku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.