- Autor: nachala
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 165 |
Pomerančová šťáva | 62 |
Olej olivový | 19 |
Krůtí prsa bez kůže | 359 |
Paprika žlutá | 124 |
Papričky chilli | 9 |
Mrkev | 87 |
Zázvor | 4 |
Cibule | 83 |
Celer řapíkatý | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3917 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 653 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na drobno nakrájenou cibuli, dáme na 2 lžíce olivového oleje, necháme spěnit a vložíme okořeněné a na kousky nakrájené krůtí maso. Chvilku opékáme pak přidáme nastrouhaný zázvor, podlijeme pomerančovou šťávou z 1 pomeranče chvilku povaříme a podlijeme a dusíme, potom vložíme na kousky nakrájenou zeleninu a prohřejeme vaříme jen tak dlouho aby byla ještě křupavá. Na závěr můžeme zahustit vejci.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.