- Autor: baterka-terka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Salám točený drůbeží | 210 |
Cibule | 210 |
Brokolice | 210 |
Dýně | 270 |
Brambory (syrové) | 610 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 9480 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 155,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1580 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 27.2, SAFA (g): 11.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zeleninu orestujeme na pánvičce (cibule, syrová dýně hokkaido i se šlupkou, lehce povařená brokolice) společně se salámem (drůbeží točeňák) a dochutíme. Na dno zapékací nádoby poklademe syrové brambory, na ně nasypeme směs z pánve a z dalších syrových brambor vytvoříme vrchní vrstvu. Zalijeme 30 % šlehačkou a dáme péct. Poté co vyndáme z trouby, se musíme uhlídat, abychom všechno nesnědli na posezení :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.