- Autor: sediva.p
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 25 |
Citronová šťáva | 20 |
Med | 30 |
Jablka | 650 |
Dochucovadla:
badyán,celá skořice,hřebíček
Energetická hodnota celkem: 2413 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 118,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 241 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 14.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
4 jablka omyjeme ,zbavíme jadřinců,dáme do hrnce a přidáme 2 lžíce medu 2 lžíce tmavého cukru,jeden celý badyán,jedna celá skořice,4 hřebíčky a š´táva z půlky citrónu na půl litru vody,pokud je víc vody med a cukr a šťáva z citronu se násobí,Dáme ohřát ne vařit.Můžeme podívat jak teplé tak studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.