- Autor: Lenkanem
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Mouka pšeničná bílá | 100 |
Droždí | 30 |
Olej olivový | 30 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dochucovadla:
400ml vlažné vody
Energetická hodnota celkem: 10227 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 385,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 852 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 32.1, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku. Přidáme vlažnou vodu a všechny ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme cca 1 hodinu kynout. Rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme bochánky, které nahoře nařízneme do kříže. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme ještě cca 20 minut kynout, potom potřeme mlékem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut (podle barvy, je třeba sledovat).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.