- Autor: Lenkanem
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 500 |
Smetana zakysaná 15% | 250 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3175 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 318 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme jogurt se zakysanou smetanou a dle chuti dosolíme (je možno přidat i koření, bylinky, česnek atd.). Pokud neosolíme, tak se dá zpracovat i na sladko. Cedník vyložíme plátnem (utěrka, látková plena atd.) a položíme na misku nebo hrnec. Do cedníku vyklopíme jogurtovou směs, přiklopíme poklicí a v chladu necháme do druhé dne vykapat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.