- Autor: Lenkanem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Máslo čerstvé | 250 |
Cibule | 150 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 200 |
Víno bílé suché | 150 |
Smetana ke šlehání 31% | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, koření (provensálské nebo tymián), čerstvá šalvěj
Energetická hodnota celkem: 12415 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 262,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 171,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 14.3, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z másla si oddělíme 50g (použije se nakonec rozpuštěné na zalití paštiky). Na 2 lžicích zbylého másla zpěníme cibuli. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku a osmahneme. Přidáme vývar a víno, sůl, pepř, bylinky a přikryté dusíme doměkka cca 15 minut. Přesuneme do mixéru, přidáme změklé máslo (kromě těch 50g, které jsme si oddělili na začátku). Rozmixujeme a přidáme tolik smetany, aby směs připomínala hustou omáčku. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nalijeme do nádoby a v lednici necháme trochu ztuhnout. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme lístečky šalvěje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.