- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 150 |
Pohánkové vločky | 50 |
psyllium HUSK | 30 |
Špenát | 50 |
Sezamová semínka | 10 |
Lněné semínko drcené | 130 |
Česnek | 5 |
Květák | 300 |
Dochucovadla:
soľ, curry, nori
Energetická hodnota celkem: 3298 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 61,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 206 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Karfiol , špenátové listy, posekáme na konzistenciu ryže, pridáme cesnak, pohánkové vločky, celý sezam, psyllium, mleté ľanové semienka a asi 1/3 z celého množstva si asi 1/2 hodinu dopredu celé namočiné, soľ a kolenie. Spracujeme to spolu a ak sa nám zdá cesto tuke tak pridáme skusmu trocha vody. Cesto nechéme asi 1/2 hod postať a potol lyžicou odoberáme z cesta a vytvarujeme v rukách okruhle placky o drúbke cca 3-4mm a ukladáme ich do sušičky. Sušime pri teplote 42°C asi 5-6 hodín. 1 ks-206 kJ, B-2,8g, T-2,9g , S- 3,3G
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.