- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kukuřice sterilovaná průměr | 285 |
Celer bulva | 190 |
Pór | 300 |
Ananas kompotovaný | 340 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 300 |
Eidam 30% | 300 |
Vejce celá průměr | 220 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 200 |
Tatarská omáčka (Heinz) | 120 |
Jablka | 300 |
Dochucovadla:
Energetická hodnota celkem: 12409 kJ
Bílkoviny (g): 209,
Tuky (g): 130,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 165,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 18
Energetická hodnota na 1 porci: 1241 kJ
Bílkoviny (g): 20.9, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a necháme vychladit. Pórek očistíme a nasekáme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Šunku nakrájíme. Majonézu smícháme s jogurtem. Sterilovanou zeleninu slijeme. Vychlazená vejce nakrájíme na plátky a sýr nastrouháme. Do mísy vrstvíme takto: celer, jablka, pórek, kukuřice, ananas, šunka. Pak vše zalijeme majonézou s jogurtem, poklademe vajíčkem a nakonec posypeme sýrem. Vrstvený salát necháme v míse proležet, můžeme jej dát do chladu. Uležený vrstvený salát podáváme s čerstvým pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.