- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 400 |
Víno bílé suché | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Hořčice Dijon | 40 |
Sójová omáčka | 20 |
Solamyl bramborový škrob | 20 |
Cibule | 160 |
Paprika červená | 200 |
Česnek | 20 |
Brambory vařené | 450 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvá hladkolistá petržel a libeček, tymián
Energetická hodnota celkem: 6809 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2270 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na marinádu budeme potřebovat: 50 ml bílého vína, 1 lžíci oleje, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíci nasekaného libečku a petržele, 1 malou cibuli nakrájenou nadrobno. Na vlastní vaření budeme potřebovat: 3 lžíce oleje, 1 malou cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, 1 červenou papriku nakrájenou na tenké proužky, 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, podle potřeby bílé víno na podlití, sůl. Postup přípravy: smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso nakrájíme na nudličky a dáme marinovat nejlépe přes noc. Na oleji orestujeme s trochou tymiánu česnek a cibuli, až zesklovatí, přidáme maso a orestujeme, nakonec přidáme papriku, a také zarestujeme. Přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, případně zbylou marinádu, promícháme a zerestujeme, podlijeme vínem, necháme odvařit, osolíme. Podáváme s bramborem nebo celerovými hranolkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.