- Autor: kristynkacz
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Cibule | 700 |
Hovězí kližka | 650 |
Dochucovadla:
sůl pepř gulášové koření
Energetická hodnota celkem: 7104 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1184 kJ
Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
V tlakovém hrnci na oleji / sádle osmahneme dozlatova cibuli, pak přidáme na kostky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Zasypeme lžící třtinového cukru, pak přidáme gulášové koření. Maso poté pustí šťávu, necháme trochu vyvařit. Zalijeme horkou vodou a zavřeme hrnec.Jakmile začne ucházet pára, necháme 10-15 minut dusit. Poté odstavíme a necháme ujít páru. Po odklopení hrnce zkontrolujeme měkkost masa (případně ještě dovaříme). Guláš zahustíme moukou s vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.