- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 100 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Cibule | 78 |
Česnek | 20 |
Máslo čerstvé | 14 |
Olej olivový | 7 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2724 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 27.7, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Namočit suchou cizrnu alespoň na 12 hodin do vody. Pak vylít vodu, řádně propláchnout a vařit v nové vodě asi 2 hodiny (voda by měla probublávat, žádná divočina). Schovat si 150 ml vody na později, zbytek slít. Rozehřát máslo a olej, zesklovatět cibuli (asi 3 min), přidat na plátky nakrájený česnek, opékat 2 min, přidat uvařenou cizrnu, plechovku krájených rajčat a vodu z cizrny. Opepřit a vařit asi 20 min. Nakonec dát bokem asi 2 lžíce na ozdobu, zbytek rozmixovat ponorným mixérem. Ochutnat a případně osolit. Cizrna se nesmí solit před vařením, zpomaluje to rychlost měknutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.