- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Květák | 500 |
Cibule | 80 |
Parmezán 25% | 60 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
oregano, sůl, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3357 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1119 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 17.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Květák rozdělíme na růžičky, lehce osolíme, posypeme oreganem a uvaříme v páře do poloměkka. Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme zázvorem a tymiánem. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a sušeným oreganem, přidáme maso a orestujeme, osolíme, přidáme rajčata, promícháme. Odstavíme. Můžeme přidat nasekanou čerstvou bazalku. Na talíři rozložíme růžičky květáku, přidáme směs masa s rajčaty, posypeme strouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.