- Autor: alvapboudica
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 40 |
Citronová šťáva | 7 |
Rozinky | 15 |
Jablka | 100 |
Mandle | 9 |
Dochucovadla:
Možné je přidat med, smetanu, použít jiné sušené nebo čerstvé ovoce, jiný druh oříšků.
Energetická hodnota celkem: 1228 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
VEČER: pomeleme pšenici (40 g) + přidat vodu (3-5) lžic (jedna sklenice), 15 g opraných rozinek namočit (druhá sklenice), ponechat namočené do rána, během noci obiloviny nabudou, zlepší se stravitelnost. RÁNO: smícháme obsah obou nádob, využijeme vodu v níž byly namočené rozinky, přidáme lžíci citronové šťávy, přidáme 100 g strouhaného jablka, 10 g loupaných nastrouhaných (pomletých) mandlí
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.