- Autor: iTynka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Kuskus celozrnný (v suchém stavu) | 200 |
Mrkev | 120 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Pór | 150 |
Paprika červená | 200 |
Rajčata | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule šalotka | 80 |
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek) | 5 |
Sójová omáčka | 5 |
Dochucovadla:
sojová omáčka, sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 7248 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 212,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1450 kJ
Bílkoviny (g): 31.6, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 42.4, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Mrkev,celer,petržel nahrubo nastrouháme,papriku nakrájíme na nudličky (kostičky).Na pánvi prohřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme,trošku přisolíme,přidáme sójovku.Dáme stranou. V hrnci necháme na slunečnicovém oleji zesklovatět na drobno nakrájený pórek,přidáme suchého kuskusu,chvíli osmahneme a zalijeme 200-220 ml vývarem, mícháme dokud se voda nevsákne do kuskusu.Odstavíme,přikryjeme pokličkou a cca za 10 min.je kuskus hotový.Smícháme ho s osmaženou zeleninou. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky ,osmažíme na pánvi,zalijeme trochou vývaru,podusíme,pak přidáme oloupaná ,na kostičky nakrájená rajčata a chvíli podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.