- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Mleté maso | 200 |
Slanina anglická | 100 |
Paprika žlutá | 120 |
Cibule | 50 |
Pór | 30 |
Mrkev | 80 |
Kedlubna | 150 |
Cuketa | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, grilovací koření
Energetická hodnota celkem: 8967 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 218,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1495 kJ
Bílkoviny (g): 15.2, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Těstoviny (libovolné) uvaříme dle návodu a necháme okapat (případně, pokud volíme nějaké větší, motýlky, vrtulky apod., tak je můžeme trochu pokrájet). Mezitím si nakrájíme zeleninu a osmažíme slaninu a mleté maso (dle chuti okořeníme, grilovacím kořením, adžikou apod.). Pekáček vymažeme olejem, vše do něj nasypeme, osolíme, promícháme. Dáme do trouby na 150°C, Asi po 10 minutách polijeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pečeme asi hodinu a půl.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.