- Autor: Terina95
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 300 |
Pór | 400 |
Česnek | 50 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 140 |
Sůl | 10 |
Bujón průměr (hotový) | 10 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zeleninový bujon
Energetická hodnota celkem: 2723 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 272 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 10.9, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Utřeme si česnek a zpěníme ho na olivovém oleji. Poté přidáme nakrájený pórek a restujeme. Když pórek zesklovatí přidáme 3 nakrájené brambory a zalijeme 1,5 l vody se zeleninovým bujonem. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme. Pak přidáme bílý jogurt (dietní varianta), dochutíme a máme hotovo :) Aby polévka byla bohatší můžeme si udělat krutony z tmavého pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.