- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 100 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Brambory (syrové) | 900 |
Cibule | 120 |
Paprika červená | 120 |
Moravské uzené | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Strouhanka | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Vepřová kotleta | 720 |
Dochucovadla:
sůl, zázvor, červená paprika sladká
Energetická hodnota celkem: 12606 kJ
Bílkoviny (g): 202,
Tuky (g): 137,
Sacharidy (g): 228,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2101 kJ
Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 22.8, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme dle chuti a naklepeme, obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vejcích. Takto připravené maso z obou stran opečeme na oleji. Na dno zapékací nádoby rozprostřeme kyselé zelí a jedno jablko nakrájené na kousky, lehce podlijeme vodou. Na zelí rozprostřeme rozpůlené brambory (i se slupkou). Navrch rozložíme opečené maso. Na každý plátek masa položíme plátek uzeného nebo anglické slaniny. Úplně navrch dáme na kolečka pokrájenou cibuli a kousky červené papriky. Dáme zapéct asi na 60 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.