- Autor: Terina95
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pažitka | 30 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Eidam 30% | 200 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Rajčata | 200 |
Šunka krůtí průměr | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškát
Energetická hodnota celkem: 6774 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1694 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Polovinu najemno nasekané pažitky, přidáme do mléka společně s vejci, mouku a špetkou soli. Umícháme řidší těstíčko, z kterého na pánvi vytřené olejem upečeme 8 palačinek. Nastrouháme si sýr a 2/3 z něj dáme do smetany společně se zbytkem pažitky( můžeme přidat stroužek česneku). Poté dochutíme solí, pepřem a muškátem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Palačinky potřeme smetanovou směsí, obložíme plátky šunky a rajčaty. Pak je stočíme a rozkrojíme na půl. Palačinky vložíme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme v rozehřáté troubě na 190 °C dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.