- Autor: Simmonska
- Uživatelský recept
- Porce: 96.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 670 |
Kypřící prášek do pečiva | 40 |
Hera | 330 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 400 |
Figaro čokoláda na vaření | 400 |
Vlašské ořechy | 40 |
Vejce celá průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 35687 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 386,
Sacharidy (g): 1144,
SAFA (g): 187,
Cukry (g): 633,
Vláknina (g): 84,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 372 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 11.9, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vejce třeme s cukrem a herou do pěny. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a asi 4/5 ořechů a čokolády nakrájených na malé kousky. Z těsta tvoříme kuličky, které dáváme na plech dostatečně daleko od sebe (12 kuliček na plech), lehce je smáčkneme a do dolíku dáme trošku čokolády a oříšků. Pečeme asi 20 minut jednu várku na 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.